Sunday, February 18, 2007

Viitorul informaticii în şcoli

Informatica se schimbă în fiecare zi. Tot timpul apare ceva nou , ceva mai fain mai interesant. Majoritatea oamenilor au părerea la fel despre acest lucru. Apar programe mai "inteligente", antiviruşi mai buni, etc.
Din această cauză ar trebui studiată cât mai mult pentru a dezvolta ştiinţele din orice punct de vedere.
Informatica are un viitor destul de amplu şi de durată mai lungă în orice caz. În fiecare şcoală se învaţă ca o materie importantă , din aceasta cauza contează mult modul de predare a lecţiilor de către profesor, contează îngrijirea cabinetului şi anturajul care este la fel de importantă şi performanţa calculatoarelor pe care lucrează elevii.
După părerea mea un laborator de informatică ar trebui să fie cât posibil de modern, cu multe periferice de intrare şi ieşire. Mie mi-ar plăcea să fie câte un laptop pe fiecare bancă într-o reţea de internet şi un harddisk de capacitate mai
mare cam de 150 Gb cu un firewall sau antivirus cât mai evoluat. Pe calculatoare ar fi bine să fie multe programe interesante şi toate aceste programe să fie studiate de elevi. N-ar strica nici puţină muzică câteodată dar pentru acest fapt ar fi bine un set de căşti. Calculatorul ar trebui să aibe mai multe partiţii codificate şi fiecare elev să aibă partiţia sa proprie în care să lucreze ce vrea şi o partiţie separată cu programe, unde pot intra toţi, dar acolo să nu mai funcţioneze internetul. Pe partiţiile celelălte să fie internet foarte rapid. Desigur şi în ăcoala noastră există calculatoare destul de performante şi câteva periferice mai importante de ieşire, dar şi mai bine ar fi dacă la fiecare PC ar fi de exemplu câte un scanner sau imprimantă să putem exersa pe ele.
Cam aşa îmi imaginez eu un cabinet de informatică în viitor, dar aici nu cred că aceste lucruri vor fi realizate vreodată....dar se zice că speranţa moare ultima dată aşa că eu sper că odată vor fi în şcoli cabinete de acest gen .

No comments: